спец. Анита Станковић

Спец. Анита Станковић (1988) рођена је у Нишу где је стекла основно и средње музичко образовање  у класи проф. Мирјане Младеновић. Студије клавира завршила је на Факултету уметности у Нишу у класи проф. Александра Сердара, а затим и специјалистичке студије на Факултету Уметности у Београду, на одсеку за камерну музику.

Одржала је целовечерње концерте на многим фестивалима и концертним салама у Србији (Коларчева задужбина, галерија Српске академије наука и уметности, сала Студентског културног центра у Београду, Дом синдиката, сала Нишког симфонијског оркестра, сала Руског дома, Народни музеј у Краљеву,) као и у иностранству (Бугарска, Словенија, Шпанија, Италија, САД).

Као камерни музичар наступала је са саставом “Ноир” и “Артиум”.

У току школовања била је добитник значајних признања и награда од којих се издвајају И награда на такмичењу “Цитта ди Монцалиери” у Италији, ИИ награда на међународном такмичењу “Даворин Јенко” у категорији камерних ансамбала.Усавршавала се на мајсторским курсевима  проф. ДушанаТрбојевића, проф. Бориса Краљевића, проф. Невене Поповић и др.

Добитница је стипендије Фонда за младе таленте града Ниша.

Била је учесник Летњег музичког фестивала “Алеxандер анд Буоно Интернатионал” на ком је сарађивала са еминентним професорима и наступала на завршном концерту у “Стеинwаy Халл”-у у Њујорку.Ангажована је као званични корепетитор мајсторског курса дириговања проф. Петра Јермихова у Чикагу, САД (2017), мајсторског курса соло певања проф. Весне Гиновске (2022) и  мајсторског курса проф Берислава Јерковића у Нишу (2023).Као званични корепетитор учествовала је у више оперских продукција у оквиру пројекта које је организовао град Ниш, као и у Летњој школи опере у Грожњану, ХР у организацији Јеунессес Мусицалес, Опере Панноница и Академије за умјетност И културу Осијек.

Члан је управног одбора удружења ТЕЛОК – огранак у Нишу.

Запослена је као клавирски сарадник на катедри за соло певање на Факултету Уметности у Нишу.