спец. Филип Томић

Виолончелиста Филип Томић рођен је 1992.г. у Крагујевцу и већ са 4 године започиње своје школовање у музичкој школи у родном граду. Своје основно и средње музичко образовање стекао је у класи Боже Сарамандића. Од 2009. до 2012. године студирао је на Конзерваторуијуму П.И.Чајковски у Москви у класи Алексеја Селезњова. Даље школовање наставља у класи Марије Клигел у Келну где је завршио мастер студије. Истовремено завршава и мастер студије на Академији уметности у Новом Саду у класи Марка Милетића. 2019 године на Високој школи за музику у Детмолду завршава у класи Ксеније Јанковић, студије највишег степена за извођаче у Немачкој  – Konzertexamen

Упоредо са студијама виолончела, од 2016. до 2018.г, као члан клавирског триа  ХЕЛИКОН  похађао је студије камерне музике на Фолкванг универзитету за уметност у Есену, у класи Адреаса Рајнера

Добитник је бројних награда на домаћим и међународним такмичењима (Украјина, Аустрија, Хрватска, Мађарска, Италија, САД). 2017 године  добија награду удружења музичких уметника Србије за најуспешнијег младог уметника.

Похађао је мајсторске курсеве код профеосра Ивана Кучера (Украјина), Давида Григорјана (Русија/Немчка), Тилмана Вика (Немачка), Узи Визела (Израел),Асиера Пола  (Шпанија), Михала Дмоховског (Пољска/Шпанија,) и Јоханеса Мозера (Немачка). Као стипендиста шпанске владе учествовао је на семинару шпанске музике у Сантјагу де Компостели.

Поред  низа концерата  у  Србији, наступао  је  у  свим већим европским градовима као што су  Париз,  Беч,  Брисел, Праг, Минхен, и у Азији (Сеул, Сингапур). Сарађивао је са оркестром опере из Хо Ши Мина (Вијетнам), где је наступао као солиста 2012. године. Наступао је на светским музичким сценама, као што су Carnegie Hall (Њујорк), Konzerthaus (Берлин), Коларчева задужбина (Београд), Beethovenhalle (Бон) итд.

Оснивач је међународног фестивала камерне музике „CONVIVIUM MUSICUM“