У конкуренцији ВР филмова из читавог света, “Онеиро”, анимирани филм у виртуелној реалности режисера Милоша Тасића из Ниша, алумнија Факултета уметности у Нишу, проглашен је за најбољи на Јапанском међународном филмском фестивалу (Japan International Film Festival), који је одржан овог месеца.
Тасићев филм је био једини српски представник на овом фестивалу, а ово није једина награда коју је Тасић са овим филмом освојио. Већ је добио награду за најбољи филм у виртуелној реалности на фестивалу у Риму (Castle Film & Media Awards), посебно признање жирија на фестивалу у Атини (Athens International Monthly Art Film Festival), као и специјално признање жирија на фестивалу у Барселони (Barcelona Planet Film Festival).
Аутор се у филму поиграва са идејом како програм вештачке интелигенције доживљава људе и бави се људском природом кроз црни хумор.
Милош Тасић је дипломирао на Факултету уметности у Нишу на Oдсеку за графички дизајн, а мастер студије завршио на Факултету драмских уметности у Београду, на Oдсеку за филмску и телевизијску продукцију.

Comments are closed.