Трио Анима који чине мр Александра Ристић -сопран, ред проф., спец Ана Величковић Игић, флаута, ред проф. и Ингрид Јанковић -клавир, доцент на Факултету уметности у Нишу, одржале су концерт поводом двадесет година уметничког рада и постојања трија.

На Гала концерту пред препуном салом Светосавског дома у Нишу изведено је десет премијерних композиција, реномираних композитора из земље и иностранства. Нишка публика није штедела аплаузе за дела која су специјално за ову прилику компоновали Александар Седлар, Драган Томић, Предраг Радисављевић, Огњен Поповић (Србија), Валентина Дутина ( БиХ), Гиордано Де Ниси (Италија), и Бриан Мартинез (Шпанија).

Гости на концерту били су колеге и дугогодишњи сарадници трија Анима са Факултета уметности, мр Александар Јаковљевић, ред. проф. (виолончело) и Андрија Минчић, ван. проф. (кларинет).

Посебну захвалност дугујемо Његовом Преосвештенству Епископу нишком г.г. Арсенију уз чији смо благослов одржале концерт, као и Црквено певачкој дружини Бранко на челу са диригентом Саром Цинцаревић.

Comments are closed.