У понедељак, 5.јуна 2023. године у Галерији „Штаб“, отворена је изложба  „Доживи Италију кроз уметност“ коју организује бренд Бирра Моретти у оквиру пројекта подршке младим уметницима у нашој земљи који се реализује другу годину заредом. Изложби је присуствовала и проф. др ум. Славица Драгосавац као представница Факултета уметности у Нишу.

 

Поставка изложбе је својеврсно сведочанство путовања у Фиренцу на којем су аутори изложбе, у организацији бренда Birra Moretti, били почетком године.

Аутор најбољег рада представљеног на изложби ће добити ексклузивну могућност да усаврши образовање у Италији. Најбољи рад ће изабрати ред стручног жирија, али и шира јавност путем гласања на званичном сајту Birra Moretti. Гласајмо за најбољи рад од 29. маја све до 02. јула, док ће изложба у Београду трајати до 11. јуна. Након тога следе изложбе у Нишу 20-25.06 и Новом Саду 13-18.06.

Студенти нашег факултета, Марта Пејчић, Јована Милојевић и Јана Новаковић, као и студенти Факултета ликовних уметности у Београду и Академије уметности у Новом Саду, који учествују у надметању за најбоље уметничко дело, почетком ове године су имали прилику да своју инспирацију пронађу у четвородневном боравку у Фиренци. Путовање је употпунило познанство са реномираном уметницом Силвијом Логи од које су имали прилику да уче на уметничкој радионици.

Иницијативи бренда Birra Moretti прикључила се и Амбасада Италије у Београду, чији ће представник, директор Италијанског културног института у Београду, Роберто Ћинкота, бити члан специјално одабраног жирија. У избору победника ове изложбе придружио се такође и Давид Лауфер, власник и уметнички директор галерије Лауфер Арт.

Comments are closed.