У оквиру прославе 20 година Факултета уметности у Нишу, Департман за ликовне уметности заједно са Факултетом ове године  покреће изложбу студентских радова “Мали формат” са циљем успостављања континуиране излагачке праксе и сарадње са Факултетима/Академијама уметности, колегама и студентима.

Изложба студентских радова “Мали формат”  истиче значај технике Цртежа и радова који линијом излазе у поље проширених могућности. Укључује како класичне цртаће технике тако и истраживачке експерименталне радове малог формата који проширују изражајне могућности цртежа на папиру, објекте, инсталације, анимације, видео радове…

На позив за учешће у овој манифестацији одазвало се 6 Факултета: Академија уметности у Новом Саду, Факултет примењених уметности Београд, Факултет ликовних уметности Београд, Факултет уметности Универзитета у Приштини, са привременим седиштем у Звечану – Косовска Митровица, Филолошко уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу и домаћин Факултет уметности у Нишу.

Изложба обухвата преко 250 студената излагача и око педесет професора ментора. Нишкој публици биће приказано  преко 150 радова на папиру, десетак видео радова/анимација и око 30 објеката/скулптура.
                                  
Изложба се приказује на три локације, у три изложбена простора. 

Отварање изложбе у Галерији Универзитета Универзитетске библиотеке „Никола Тесла, Кеј Мике Палигорића 2а  у 13,30 часова, са музичким наступом Дамјана Станковића, студента 2. године основних академских студија Извођачке уметности,модул Гитара, ментор ванр. проф. мр Милош Јањић који ће извести Инвокацију и плес Хоакина Родрига.

Отварање изложбе у Галерији НКЦ, Бул. Др Зорана Ђинђића 37 је у 15,00 часова.

Отварање изложбе у Концертно-изложбеном простор ФУ у Нишу у Књажевачкој 2а је у 16,00 часова.

Изложбе у Галерији Универзитета, Универзитетске библиотеке “Никола Тесла” и Концертно-изложбеном простору ФУ у Нишу биће отворене до 3. новембра 2022. године, а изложба у Галерији НКЦ до 8. октобра 2022. године.

Comments are closed.