Изложба цртежа и скулптура „Додирни – види- осети“ студената Факултета уметности у Нишу, Департмана за ликовне уметности, студената Универзитета „Адам Мицкијевич“ из Познања, Пољска,Универзитета Беира у Ковиљи, Португалија, Јорданског Универзитета Аману, Јордан, Универзитета Нахда у Египту биће отворена 1. децембра 2023. године у 13,00 часова, у Холу Уметничке школе на ИВ спрату, у просторијама Факултета уметности у Нишу.

Пројекат „Додирни-види-осети“је обухватао две фазе: израду скица/концептуалног нацрта и транспоновање дводимензионалног приказа у тродимензионалну технику вајарства. Задати оквир је подразумевао да универзални концепти имају сличну визуелну интерпретацију у културама са различитим локалним уметничким традицијама.  Циљ пројекта је био утврђивање корелације културног наслеђа са уметничком праксом међу студентима уметничких факултета.

Аутор пројекта, др ум. Беата Котецке, ред. професор Педагошко уметничког факултета у Калишу, Универзитета „Адам Мицкијевич“ из Познања, Пољска је реализовала уметничку радионицу вајања у којој су учествовали студенти Факултета уметности у Нишу. Настале скулптуре ће бити изложене уз принтове радова студената из Пољске, Португалије, Јордана и Египта.

Пројекат „Додирни – види – осети“  – интегрисаног развојног програма Универзитета „Адам Мицкијевич“ у Познању”, Пољска „УНИВЕРЗИТЕТ СУТРА ИИ, суфинансиран је од стране Европске уније у оквиру Оперативног програма Европског социјалног фонда Развој образовања са знањем.

Comments are closed.