ДЕМОФЕСТ НАГРАЂУЈЕ МЛАДЕ КРЕАТИВЦЕ

 

Пријавите се на регионални конкурс за дизајн плаката „Горан В. Јанковић“

 

Позивамо све креативце из регије млађе од 35 година да се пријаве на конкурс за најбољи плакат „Горан В. Јанковић“ на тему Демофест фестивала.

Познато је да Демофест годинама важи за један од најбољих демо фестивала, који окупља младе, талентоване бендове, пружајући им шансу да се представе раме уз раме са највећим свјетским и регионалним музичким звијездама.

Такође, овај фестивал је поред музичког дијела увијек пратио и јединствен визуелни идентитет те је свако ново издање била прилика и изазов да се Демофест прича графички прикаже на нов и оригиналан начин.

Стога, ове године Демофест расписује конкурс за најбољи плакат који носи име по Горану В. Јанковићу, оснивачу агенције Аqуариус, која је иначе и организатор фестивала.

Стручни жири у саставу:

  • Проф. др Младен Миљановић (Академија умјетности – УНИБЛ, смјер интермедијалне умјетности),
  • Проф. мр. Бојан Хаџихалиловић (Академија ликовних умјетности Сарајево, одсјек графички дизајн),
  • Ма. доцент Владимир Клепић (Академија умјетности – УНИБЛ, смјер графички дизајн),
  • Дејан Шијук (креативни директор – Аqуариус)
  • Александар Живанић (креативни директор – Аqуариус)

издвојиће најбоље радове и додијелити три награде у сљедећим износима:

  1. награда 2000 КМ (1000 €)
  2. награда 1000 КМ (500 €)
  3. награда 500 КМ (250 €)

Упутство за пријаву као и услове конкурса можете пронаћи на званичном сајту https://www.demofest.ba/konkurs-za-plakat/  фестивала, док се пријаве шаљу искључиво путем мејл адресе konkurszaplakat@demofest.ba.

 

Додјела награда ће се одржати на свечаном отварању изложбе најбољих плаката 19. 7. 2023. године, у Дому омладине у Бањој Луци.

Конкурс је отворен од 7. 6. до 7. 7. 2023. године.

О Горану В. Јанковићу:

Горан, који нас је прерано напустио, је био сликар, дизајнер, доктор економије, професор и оснивач одсјека за графички дизајн на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци. О важности његовог доприноса говори чињеница да је Академија одлучила да своју годишњу награду за најбољег младог дизајнера назове управо по њему.

Поред свих достигнућа у свом животу, Горан је био и пионир адвертајзинга на овим просторима. Као један од оснивача агенције Аqуариус, помогао је да ова агенција стаса у једну од највећих креативних компанија на регионалном тржишту.

У то име, како би показали захвалност за његов допринос креативној индустрији, награда конкурса за најбољи плакат названа је управо по њему.

Comments are closed.