25.12.2022.год. Концерт студената Катедре за соло певање ФУ у Нишу (Никола Стаменковић III год., Лазар Лазаревић IV год., Нена Ђурић IV год. из класе мр Катарине Симоновић Иванковић, ванр. проф, и Милана Андрашевић III год., Катарина Михаиловић IV год. из класе мр Саше Арсенкова, доц.) –  галерија “Кућа Ђуре Јакшића”

 

26.12.2022.год. Концерт професора ФУ у Нишу (мр Катарина Симоновић Иванковић, ванр. проф. сопран, и мр Саша Арсенков, доц. тенор) – галерија “Кућа Ђуре Јакшића”

 

Пројекат “СУСРЕТИ АКАДЕМИЈА ” одржан је у периоду од 25.до 27.12 2022. год. у Крагујевцу, под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, на иницијативу проф. мр Војислава Спасића и организацији удружења: ” “Престоница”, “Телок” и удружења “Архангели” из Крагујевца.

Сусретање Уметничких Академија, Факултета Музичке Уметности, Универзитета из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Северне Македоније, Црне Горе и Словеније, отпочео је састанком (округлим столом) у Ректорату Универзитета у Крагујевцу, где су се ректору Крагујевачког Универзитета проф. др Ненаду Филиповићу, ред. проф.  представили сви професори. Први пројекат оваквог типа у нашем региону је успешно реализован. Пројекат је имао за циљ да направи сарадњу са високо-образовним институцијама са простора бивше Југославије као и професора и студената са истих.

Размотрене су могућности о покретању различитих иницијатива и напретка у овој области као и остваривање међусобне сарадње.

У склопу овог пројекта су професори мр Саша Арсенков, мр Катарина Симоновић Иванковић, др Берислав Јерковић, др Милица Стојадиновић, др Сенка Недељковић и мр Војислав Спасић одржали мајсторске курсеве као и низ концерата и округли сто у којем су учествовали и студенти Музичких Академија и сопран Анастасија Холц. Тема округлог стола је била “Представљање и сарадња соло певача”. Поред предавања и концерата Крагујевачкој публици је представљена књига етномузиколога мр Трајчета Малинова.

Мајсторске курсеве и концерте су пратили клавирски сарадници мр Петар Марковић и Бошко Стојадиновић. Сви концерти и курсеви су били одржани у Галерији “Кућа Ђуре Јакшића”.

Comments are closed.