Дана 13. јуна 2024. године трочлана комисија у саставу: проф. др ум. Слободан Радојковић, председник, чланови мр Наташа Будимлија Крстић и проф. мр Бојан Живић, прегледала је изложене графике на Годишњој изложби студената свих година на Департману ликовних уметности Факултета уметности у Нишу. Анализирани су ликовни елементи и технички сегмент изложених графичких листова који презентују постигнућа студената на предмету Графика и Графика са технологијом у протеклој академској години.
Комисија је донела следећу одлуку:
Награду за графику „Велизар Крстић“ за 2024. годину равноправно деле Алексадра Милутиновић, студенткиња 4. године ОАС, за графику под називом: „Бири, бири“ и Урош Милинчић студент 3. године ОАС за графику под називом: „Паун над пауновима“, обе изведене у техници литографија на алуминијуму. Одлука је донета једногласно.
Образложење комисије:
Студенткиња Александра Милутиновић се током досадашњих студија издвојила својим односом према природи, аутентичним и уверљивим изразом. Особен приступ цртежу, узбудљив и надахнут рукопис који негује, обележава њено схватање графике као дисциплине. Ликовност и технички сегмент награђеног отиска у пуном смислу потврђују њену потпуну посвећеност медију графике.
Својом ненаметљивом природом и самосталношћу у реализовању графичког листа, студент Урош Милинчић обележио је активности у кабинету графике током претходне академске године. Схватајући цртеж као основно средство свог уметничког израза, он постојано ради на његовом квалитету, истражује његове вредности и у пуном смислу га заокружује у графици.
Комисија истиче и креативни потенцијал студенткиње 3. године ОАС, Маје Петковић и похваљује њену свеукупно активност током протекле године.

Comments are closed.