На јубиларном 25. Међународном такмичењу соло певача “Никола Цвејић” у Руми, од 24. до 25.11.2023.год. учествовали су студенти и алумни Факултета Уметности из Ниша из класе мр Катарине Симоновић Иванковић, ред. проф. 

Најкомплексније такмичење за соло певаче нижих, средњих музичке школа и факултета је свакако такмичење “Никола Цвејић”. Носи име великана српске оперске сцене и педагогије. Основали су га његови ученици 1997.год. и сваке године окупља велики број ученика, студената и професора музичких школа и факултета из целог региона, чиме чини јединствен простор за сагледавање развоја вокалне професије на свим нивоима. Такмичење младим уметницима, поред могућности да много новог чују, одмере, представе своје нивое постигнућа, доноси прилику да добију неку од бројних вредних награда које додатно мотивишу.

И ове године су се наши студенти соло певања ФУ, наше младе наде, вратили  из Руме са наградама и драгоценим искуством:

Лука Марковић, студент III год. – I награда, 97 поена (друга категорија) и

Никола Стаменковић, студент IV год. – II награда, 90,25 поена (трећа категорија).

Посебност овог такмичења је Концерт лауреата, на којем су наступили сви досадашњи лауреати, а међу њима и алумни ФУ Никола Микић, који је у тренутку освајања ове награде (2014. године) био такође у класи проф. Катарине Симоновић Иванковић.

Comments are closed.