Проф. мр Катарина Ђорђевић боравила је на Софијском универзитету „Св. Климент Охридски“, на Педагошко-уметничком факултету, Департману за визуелне уметности у Софији, Бугарској у оквиру Еразмус + мобилности за наставнике. Одржала је предавање „Интерпретација визуелне традиције: Сусрет традиционалних заната и савремене уметности“. Студенти и наставници Департмана за визуелне уметности су упознати са различитим искуствима коришћења археолошког материјала и традиционалног наслеђа, као и са могућим интерпретацијама и тумачењима у савременом уметничком делу, ослоњеном на искуства постмодерне.

Проф. мр Катарина Ђорђевић је изложила цртеже из циклуса „Гледам реку, а мислим на море“ у Галерији ФНОИ, Департмана за визуелне уметности, а изложба је отворена 7. марта 2023. године.

Наставници, сарадници и студенти су информисани о различитим могућностима сарадње која се може одвијати под покровитељством Еразмус + мобилности и у оквиру међуинституционалних размена уметничким, стручних и научних садржаја. Предложени су, од стране прихватне установе, заједнички уметничко-научни пројекти којима се може конкурисати за европске фондове у области културе и образовања у наредном периоду. Дефинисана је сарадња која ће обухватити конкретне уметничке изложбе у Софији и Нишу.

 Лекция и изложба на проф. Катарина Джорджевич във Факултета по науки за образованието и изкуствата / Новини и събития / Новини / Начало – Софийски университет “Св. Климент Охридски” (uni-sofia.bg)

https://www.facebook.com/laura.dimitrova/posts/pfbid02vp88XohKc3pp9R9uz6VEjJ4gSQuB5Vpz49Kt4dBdgGpMiPV8sUYHzFbqjx1NvZC8l

 

Comments are closed.