Конкурс за Регионални инкубатор за социјално предузетништво (РИСЕ), програм који младима пружа подршку да развију бизнис који ће да донесе друштвене промене, продужен је до 6. новембра, саопштено је из организације Смарт колектив која спроводи овај програм у Србији. На конкурс могу да се пријаве млади од 18 до 35 година из Србије и још пет земаља Западног Балкана, а из сваке земље биће примљено по шест тимова који ће током програма развијати предузетничке вештине, након чега ће два тима из сваке земље добити финансијску подршку за оснивање свог социјалног предузећа. Ово је трећи циклус РИСЕ програма кроз који је до сада прошло преко 250 предузетника и предузетница како би развили више од 90 друштвених идеја, док је 24 пројекта остварило и финансијску подршку, укључујући Вожњом до самосталности, Woman on the way, Mountain Ways и Изађи у бар из Србије.

РИСЕ – Регионални инкубатор за социјално предузетништво је бесплатни програм подршке за развој идеја социјалног предузетништва који у Србији спроводи организација Смарт колектив. Програм је намењен мотивисаним и посвећеним младим људима који су спремни да издвоје време за учење и допринесу позитивним променама на Западном Балкану. Циљ програма је да подржи идеје са снажном друштвеном мисијом које ће регион учинити бољим местом.

РИСЕ ће окупити младе људе који имају идеју или иновативно решење за нови и бољи приступ образовању, оснаживању жена, култури, руралном развоју, здрављу или запослености у својој заједници и пружајући вештине, знање и искуство социјалног предузетништва помоћи ће им да реше социјална или  питања заштите животне средине која их интересују, истовремено дајући им прилику да зараде док раде нешто у шта верују! 

РИСЕ програм састоји се од 2 фазе – идеације и инкубације. Током 3 месеца фазе идеације учесници ће градити своју идеју од нуле до бизнис модела. На том путовању имаће подршку експерата и ментора, са којима ће проћи кроз све важне кораке у покретању социјалног предузећа. Два најбоља тима из Србије односно укупно 12 тимова из региона, добиће и додатну финансијску и практичну подршку да спроведу своју идеју и унапреде развој свог пословања током фазе Инкубације.  

Пријављивање за РИСЕ програм врши се попуњавањем формулара на овом >> ЛИНКУ <<. Пријаве за програм отворене су до 6. новембра у 23:59 сати! 

Више информација о РИСЕ програму, шта очекује тимове на РИСЕ путовању и критеријумима за учешће доступно је на овом >>ЛИНКУ<< 

Смарт колектив организоваће РИСЕ ИНФО СЕСИЈУ на којој ће сви заинтересовани учесници моћи да поставе сва питања у вези са пријавом и програмом.   Инфо сесија се одржава у четвртак, 27. октобра, 17.00 – 18.00ч онлајн. Пријављивање за инфо сесију се врши попуњавањем кратког формулара на оовм линку.

Више о Смарт колективу, организацији која спроводи програм у Србији доступно је на сајту организације.  

Конкурс је расписала група од 10 партнера из Западног Балкана, Немачке и Француске који су у потрази за младим људима из региона, који доносе промене и који ће помоћи у развоју социјалног предузетништва и бољег друштва. 

Пројекат РИСЕ развија и надгледа конзорцијум који чине GROUPE SOS Pulse, Регионална канцеларија за сарадњу младих (RYCO), Омладинска мрежа југоисточне Европе (SEEIN) и француско-немачка канцеларија за младе (OFAJ), а реализују шест локалних инкубатора – Смарт колектив, IPC Tehnopolis, ARNO, Balkan Green Foundation, Нешто више и Yunus Social Business. РИСЕ суфинансирају Француска развојна агенција (AFD), Регионална канцеларија за сарадњу младих (RYCO) и Европска унија (EU). Више о РИСЕ програму >> https://www.risewb.org/ 

Comments are closed.