Као одговор на загађење ваздуха у Србији и на Балкану, развила се идеја о пројекту “Уметничка Колонија Thrive”, који реализује невладина организација “Afforest for Future”, уз подршку “Ski Sun and Fun” апартмана на Копаонику.

“Уметничка Колонија Thrive” jе мултидисциплинарни пројекат који окупља научнике, активисте и младе уметнике како би створили значајна уметничка дела која се баве хитним питањем загађења ваздуха у Србији и на Балкану. Комбинујући снагу уметности и науке, циљ нам је подићи свест, инспирисати акцију и остварити позитивне промене на овом пољу.

Ево линка ка презентацији са више детаља: https://www.canva.com/design/DAFnrHFSpuI/i6dt3vHVF5cKbg9MNXZubA/view?utm_content=DAFnrHFSpuI&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

Што се тиче временског оквира и буџета, планиран почетак је 1. септембар, а трајање је 7 дана. Трошкови смештаја за 10 младих уметника већ су покривени од стране наших партнера. Тренутно тражимо подршку од уметничких институција да нам помогну у проналажењу правог младог талента, с обзиром да је колонија отворена за пријаве младих уметника измедју 18-35 година.

Ово је линк за апликацију:

https://docs.google.com/forms/d/1Xx-rZn8T0qAVEGRZAF5gR_Bnizekjh16tko5TwxAB64/edit

Comments are closed.