Доц. Мајa Ђуровић учесница је Петог Интернационалног Форума савременог 3Де мозаика организованог од стране Бадије Есид Џабалаха, Карима Кареима, Тамаре Фрауд и Кристине Куки испред удружења “Cosmos of Arts”. Пројекат је  реализован у Археолошком музеју Сус у сарадњи са Вишим институтом ликовних уметности у Сусу, Факултетом за књижевност и друштвене науке у Сусу, Регионалним Комесаријатом за културу Суса, Агенцијом за развој баштине и промоцију културе и Институтом за национално наслеђе. Симпозијум је био посвећен мозаику реализованом на тродимензионалној површини, успостављајући везу између мозаика и скулптуре.

Учесници из Туниса, Алжира, Италије, Велике Британије, Немачке, Холандије и Србије су током боравка на Петом међународном форуму савременог 3Д мозаика у Тунис од 7. до 11. марта 2023. године стварали уметничка дела на тему „Повратак природи“.

Церемонију затварања Форума обележила је изложба насталих радова  у оквиру пројекта „Повратак природи“ којој је присуствовао и представник Амбасаде Републике Србије у Тунису, отправник послова Саво Ђурица.

Comments are closed.