У суботу, 27. јануара 2024. године, на Дан Светог Саве, Светосавска награда за 2023. годину уручена је и Факултету уметности у Нишу. Ово значајно републичко признање, на пријему уприличеном тим поводом у Влади Републике Србије, награђеним  појединцима и представницима институција и установа, уручила је министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић. Награду је за Факултет уметности примила деканица проф. др ум. Милена Ињац.

Том приликом министарка  је истакла изузетан допринос Факултета уметности Универзитета у Нишу у развоју уметничког високог образовања у Републици Србији.

Добитници Светосавских награда били су представљени  званицама и широком телевизијском аудиторијуму у директном преносу свечане академије одржане  исте вечери у МТС дворани у Београду, под називом „У духу Светосавља“.

Факултет уметности у Нишу прошле године је био добитник престижне награде „Светислав Милић“ за  постигнуте изванредне резултате у ангажовању својих  студената на пољу културе и уметности, као и за популаризацију уметности кроз изложбе, концерте, опере и друге активности.

Ово доказује да  Светосавска награда наставља низ признања академске јавности за предан рад руководства,  наставника, сарадника и студената Факултета уметности у Нишу, који нажалост, и поред дводеценијског постојања, још увек немају адекватан кров над главом и раде на више различитих локација у граду. 

 

Аутори фотографија: Дејан Кујунџић и Марта Пејчић.

Comments are closed.