Културни центар УДАС Бањалука расписује

 ЈАВНИ КОНКУРС

за излагачке активности у 2024. години

 

Културни центар УДАС Бањалука расписује конкурс за одабир 8 (осам) самосталних изложби из области сликарства и вајарства умјетника/ца са и без инвалидитета у оквиру програма излагачких активности за 2024. годину.

На конкурс се могу пријавити:

  1. дипломирани ликовни умјетници/це са и без инвалидитета из Босне и Херцеговине и региона
  2. студенти/киње са и без инвалидитета завршних година академија ликовних умјетности из Босне и Херцеговине и региона

Заинтересовани кандидати/киње треба да доставе следеће податке:

  1. Личне податке (Име и презиме, контакт телефон, адреса становања, е-маил)
  2. Биографију
  3. 10 (десет) фотографија умјетничких радова са исписаним подацима о дјелу (назив рада, техника, димензије и година настанка)
  4. Умјетничка изјава, максимално 1 страница А4 формата (опис концепта радова)

Начин пријаве: 

Пријаве се достављају искључиво путем е-маила: kulturnicentarudas@gmail.com

 

Рок за пријаву: 

Конкурс је отворен до 31. Јануара 2024. године

Резултате конкурса Умјетнички савјет ће објавити до 20. фебруара 2024. године на wеб сајту www.удас.рс.ба

Напомена: У КЦ УДАС могуће је изложити укупно 17 радова Б1 формата. Одабрани кандидати/киње моћи ће да се представе умјетничким радовима са којима су се пријавили на Јавни конкурс, односно радовима које је Умјетнички савјет одабрао.

 

КЦ УДАС ће за одабране кандидате који ће се представити у оквиру програма излагачких активности сносити трошкове поставке радова, водитеља изложбе, дизајна и штампања каталога и плаката, трошкове изложбеног простора, најаву и промоцију изложби у средствима информисања, те трошкове освјежења за посјетиоце током отварања изложби.

 

Културни центар УДАС Бања Лука саставни је дио Организације УДАС који представља јединствен културни центар у југоисточној Европи која пружа могућност младим студентима академија ликовних умјетности, неафирмисаним умјетницима, дипломираним умјетницима са и без инвалидитета из Босне и Херцеговине и Региона за промоцију умјетничких радова. Умјетност у оквиру програма рада Организације УДАС представља користан алат у промоцији и афирмацији поштовања концепта људских права особа са инвалидитетом. Умјетнике са и без инвалидитета, студенте академија ликовних умјетности, неафирмисане умјетника као и еминентне личности из свјета умјетности из земље и региона представљамо у оквиру рада Културног центра УДАС. На тај начин остварујемо регионално умрежавање умјетника са и без инвалидитета, заступање једнаких права и недискриминација, подизање свијести јавности на баријере са којима се сусрећу особе са инвалидитетом, промовишемо креативни потенцијал умјетника на локалном, ентитетском, државном и регионалном нивоу. Циљ културних активности је културно стваралаштво и примјењена умјетност с циљем да се кроз културне манифестације допринесе очувању културне баштине, промоцији националне културе и културне различитости, интеркултуралности, развоју регионалне и међурегионалне културне сарадње, представљање и афирмација умјетности у земљи и иностранству, креирању едукативних програма, као и настанку квалитетних умјетничких дјела. Једна од културних активности Културног центар УДАС су и самосталне и колективне изложбе из области сликарства и вајарства за умјтнике/це са и без инвалидитета из БиХ и Региона.

 

Умјетнички савјет Културног центра УДАС Бањалука

www.udas.rs.ba

Comments are closed.