спец. Бојан Младеновић

Спец. Бојан Младеновић (1983) дипломирао је 2007, а 2013. године завршио је и постдипломске специјалистичке академске студије на Одсеку за клавир на ФМУ у Београду, у класи проф. мр Лидије Станковић.  Тренутно је докторанд на ФМУ у Београду, на одсеку за Камерну музику, у класи проф. др Дејана Суботића. Стручно се усавршавао на курсевима А. Валдме (Естонија), К. Гекића (Хрватска) и Ј. Кота (Украјина).

Његова интензивна уметничка делатност првенствено се огледа у веома честим јавним наступима у земљи и иностранству – најпре у виду бројних реситала камерне музике, затим у виду солистичких наступа, као и у виду концерата на којима учествује као клавирски сарадник или члан оркестра. Наступао је са Нишким симфонијским оркестром и оркестром Империо као солиста, са многим камерним ансамблима (D-Art, Solisti di Sud, Београдски соул секстет, Нишки солисти, Нишки виртуози, дуо Диптих, Трио Constantinus, Трио Tranquillo, итд), али и са многим врсним инструменталистима појединачно. Члан је ревијског оркестра Импресија из Ниша. Осим бројних концерата у престижним концертним дворанама у земљи (Велика сала и Галерија Коларчеве задужбине, Галерија САНУ, Галерија АртГет, Сала скупштине града Београда, Сала Прве крагујевачке гимназије, Сала Нишког симфонијског оркестра, КИП ФУ Ниш, итд), наступао је и у Италији, Словенији, Аустрији, Грчкој, БиХ, Македонији и Бугарској. Учествовао је на музичким фестивалима у земљи (ОКТОХ, НИМУС, CONSTANTINUS, ЛЕДАМУС, БУНТ, ArtLink фестивал младих талената, Мај месец музике) и иностранству (Akordeon Art (БиХ), Сарајевска зима (БиХ), Spectrum (Словенија), а свирао је и на концертима у оквиру пројекта Национална концертна сезона као и на више концерата у оквиру Концертне сезоне ФУ Ниш.

Бојан Младеновић остварио је трајне снимке за Радио Београд и ФМУ Београд (изводећи камерна дела Владимира Тошића за флауту и клавир и за два клавира у осам руку), као и за Факултет уметности у Нишу, учествујући и као извођач и као аутор на четири промотивна CD-а овог факултета.

Поред извођачке делатности, бави се компоновањем и аранжирањем. Његове уметничке композиције више пута су извођене и у иностранству (САД, Италија, Енглеска, Француска, Чешка, Мађарска, Словенија, БиХ), а његове аранжмане изводе и велики оркестри као што су Уметнички ансамбл Министарства одбране Станислав Бинички, Нишки симфонијски оркестар, Регионална дечја филхармонија и оркестар Импресија из Ниша.

Од октобра 2007. ради на Факултету уметности у Нишу, а тренутно је у звању клавирског сарадника на Катедри за гудачке инструменте.