ФОТО

  • FU »
  • 2016 »
  • Proslava 14 godina postojanja i rada Fakulteta umetnosti u Nišu
Izložba “Art & dizajn” profesora i doktoranata Mašinskog fakulteta, Tehničkog Univerziteta u Sofiji

Svečano otvaranje izložbe profesora i doktoranata Mašinskog fakulteta, Tehničkog Univerziteta u Sofiji \"Art & dizajn\", u organizaciji Fakulteta umetnosti, Univerziteta u Nišu održano je u četvrtak 24. novembra 2016. godine u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a. Izložba se realizuje u okviru međunarodne saradnje Fakulteta umetnosti sa Tehničkim Univerzitetom u Sofiji a otvorena je do 19. decembra 2016. godine.

Predavanje dr Marije Ranđelović sa temom \"Obrazovna politika i medijska pismenost\"

Povodom proslave Dana Fakulteta umetnosti u Nišu održano je predavanje dr Marije Ranđelović sa temom \"Obrazovna politika i medijska pismenost\" u okviru nacionalne kampanje \"Budi medijski pismen! Ne daj da te spinuju!\", u sredu 30. novembra 2016. godine na Fakutetu umetnosti u sali broj 6.

Koncert profesora i saradnika Fakulteta umetnosti u Nišu

Koncert profesora i saradnika Fakulteta umetnosti u Nišu održan je u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a.Nastupili su Miloš Janjić - gitara, Dejan Živković - harmonika, Milan Stajić - horna, Ljubinko Lazić - kontrabas, Ivan Novaković - klavir, Aleksandar Jakovljević - violončelo, Bisera Veljković - klavir, Miloš Mijatović - klarinet, Nikola Peković - harmonika, Andrija Minčić - klarinet, Aleksandar Jakovljević - violončelo, Nikola Cvetković - klavir, Anđela Bratić - flauta i Bojan Mladenović - klavir.

Izložba studenata sa Departmana za primenjene umetnosti

Izložba studenata sa Departmana za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, otvorena je u Prostoru za kreativno delovanje DELI u Nišu u četvrtak, 01. decembra 2016. u 19 sati. Radovi, nastali na predmetu Grafičke komunikacije (mentori: Anita Milić, docent i Miljana Radenković, asistent), predstavljaju raznovrsna vizuelna tumačenja teme Položaj osoba sa invaliditetom, u okviru projekta Ja kažem: NE!, a sve u saradnji sa sa Udruženjem Akcija i pomoć iz Niša.

Koncert studenata Fakulteta umetnosti u Nišu

Na koncertu u Koncertno-izložbenom prostor FU, povodom Dana Fakulteta, izvedena su vrhunska dela klasične muzike u interpretaciji studenata Departamana za muzičku umetnost.

Svečana akademija povodom proslave Dana Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu

Svečana akademija povodom proslave Dana Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu održana je u petak, 02. decembra 2016. godine u Koncertno-izložbeni prostor FU. Na svečanosti prisutnima su se obratili prof. dr Suzana Kostić, dekanka Fakulteta umetnosti i prof. dr Dragan Denić, prorektor za obezbeđenje kvaliteta Univerziteta u Nišu. Na ovoj godišnjici Fakultet je iskoristio priliku da se priznanjima oduži onima koji su se ugradili u temelјe ove naučne i umetničke institucije i istrajno doprineli razvoju i afirmaciji Fakulteta. Savet Fakulteta umetnosti u Nišu, dodelio je Plaketu Fakulteta, kao visoko priznanje, Narodnim Novinama doo, KOmpaniji IDEA i GO Pantelej. Dodeljen je prigodni poklon profesoru Fakulteta umetnosti u penziji prof. mr Slobodanu Jelisijeviću. Dodeljene su i Pohvalnice najboljim studentima Fakulteta - Lazar Šošević, Aleksandar Raos, Miloš Vuković, Luka Simić. U programu svečanosti autentičnim umetničkim izrazom predstavili su se profesori, saradnici i studenti Departmana za muzičku umetnost.