Част ми је и задовољство што могу да вас поздравим испред Факултета уметности који 3. октобра 2022. године обележава 20 година постојања и рада.

Двадесет година у животу човека представља истовремено праву младост и прву зрелост. Двадесет година факултета није тако велики јубилеј, али означава један у низу јубилеја који чекају наш Факултет уметности и чијим обележавањем сигурно корачамо у будућност стварајући нове генерације уметника и педагога.

Поносни смо на успехе наших професора, сарадника, садашњих и бивших студената. Не можемо а да се не осврнемо на константни недостатак простора и тешкоће у набавци адекватне опреме за наставу. Захвални смо свима који нам свих ових година помажу, јер смо својим уметничким и научним деловањем потврдили да смо стожер у уметности и науци о уметности овог дела наше земље, са намером да своје деловање значајно проширимо на регион.

Нашим студентима се захваљујемо јер су нас одабрали и што заједно са њима можемо да се радујемо док под нашим надзором оживљавају своје креативне идеје. Драги студенти, хвала вам што освајате награде, исказујете иницијативе за изложбе, концерте и уредно извршавате обавезе у настави дарујући нашем граду и овом делу Србије оперске представе, реситале, камерне концерте, изложбе и тиме чините дух уметности доступним свима.

Користим ову прилику да се захвалим и ненаставним радницима Факултета у свим службама, а то су Служба за опште и правне послове, Служба за материјално-финансијско пословање, Служба за одржавање и обезбеђење објеката, Служба за студентска питања, Библиотека, Рачунарско-информациони  центар и Мултимедијални центар.

Ја и мој продекански тим смо сигурни, да ћемо вођени академским етичким начелима, смело корачати напред у сусрет новим уметничким изазовима и бити на понос академској заједници, нашем граду и Републици Србији.

Vivat Academia!

У Нишу, 27.09.2022. године

Comments are closed.