Драго Гарић, студент мастер академских студија на ФУ у Нишу, из класе ванредног професора Николе Пековића, освојио је 2. место на 75. Светском купу за хармонику који је одржан од 4. до 9. октобра 2022. године у граду Зофингену у Швајцарској.  

Ово такмичење је једно од најпрестижнијих светских манифестација за хармонику, званични је партнер УНЕСKО-а, и сваке године се одржава у другој држави.

Такође, Вељко Милојковић, студент мастер академских студија на ФУ у Нишу, из класе редовног професора Миљана Бјелетића, освојио је 5. место, док је Стефан Велевски, студент мастер академских студија ФУ у Нишу, из класе ванредног професора Николе Пековића, освојио 12. место.

Конкуренција је била велика, посебно у категорији Мастерс где је био пријављен највећи број такмичара, а у којој су се такмичили и наши студенти.

Овим успесима настављен је континуитет освајања престижних награда на највећим светским такмичењима за хармонику и тиме још једном потврђен највиши квалитет педагогије и извођаштва професора и студената са ФУ у Нишу.

Честитамо!

 

Линк на коме можете видети наступ Драга Гарића и Вељка Милојковића

http://www.accordions.com/cia/2022/video08msc.htm

Линк на коме можете погледати наступ Стефана Велевског

http://www.accordions.com/cia/2022/video07msc.htm

 

Снимак са завршног концерта: Драго Гарић – преузимање награде

Comments are closed.