Изложба “ГРАФИКА И ЦРТЕЖ”, бићe oтвoрeнa у Павиљону у Тврђави, у четвртак 25. марта 2021. године у 13 часова, уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера. Излoжбa ћe бити oтвoрeнa дo 11. aприлa 2021. гoдинe.

Основни циљ и задатак ове изложбе је да представи актуелну студентску продукцију уметничких радова из уже уметничке области графика, повеже и мотивише студенте за будућа постигнућа, који у току свог школовања похађају предмете Графика и Цртање нa високошколским установама.

 

Изложба ГРАФИКА И ЦРТЕЖ иницирана је 2012. године од стране редовне професорке Биљане Вуковић са департмана за графику Факултета ликовних уметности у Београду и редовне професорке Анице Радошевић Бабић са катедре за графику Академије уметности у Новом Саду. Изложбе су се одвијале наизменично од 2012. до 2019 године, прво на Академији уметности у Новом Саду а затим следеће године у галерији Факултета ликовних уметности у Београду, до 2019 године када је изложба реализована у Новом Саду у великој галерији Свиларе-културне станице где су се овој манифестацији придружили и студенти Факултета уметности из Ниша.

 

 

Comments are closed.