Изложбом „Графички дизајн – визуелизација идеја“ доц. др Јавор Гранчаров, наставник Одсека за визуелне уметности, Факултета педагошких студија и уметности, Софијског универзитета „Св. Климент Охридски“ из Бугарске ће представити серију радова из области графичког дизајна. Изложба ће бити отворена 9. јуна 2023. године у 11,30 часова у сали 12 Факултета уметности у Нишу.

Аутор ће одржати предавање и презентацију на тему “Софтвер за графички дизајн и његова употреба у стварању визуелних слика и порука” Предавање је усмерено ка испитивању креативних процеса у настанку дигиталних радова, у складу са савременим достигнућима у пољу Примењених уметности и дизајна, са тежиштем на графички дизајн. Посебна пажња се посвећује улози дигиталних технологија и савременог софтвера за графички дизајн, модерним технологијама и алаткама за припрему уметничког рада различитих стилова, креативности и индивидуалном приступу стварања дигиталних радова. Наглашава се потреба комбиновања традиционалне и дигиталне уметности, уз одабир адекватних софтвера, графичких фајлова, форматирања и штампе, како би се постигли најбољи резултати.

Предавање “Софтвер за графички дизајн и његова употреба у стварању визуелних слика и порука” ће се одржати 9. јуна 2023. године у 12,00 часова, у сали 12 Факултета уметности у Нишу.

Изложба и предавање доц. др Јавора Гранчарова су део програма прославе Дана Универзитета у Нишу.

Comments are closed.