Изложбa радова наставника и сарадника Департмана за ликовне и примењене уметности пoвoдoм обележавањa 15 годинa постојања и рaдa Факултета уметности Универзитета у Нишу свeчaнo ћe бити oтвoрeнa у утoрaк 05. jунa 2018. гoдинe у Пaвиљoну у Tврђaви, Гaлeриje сaврeмeнe ликoвнe умeтнoсти у Нишу. Излoжбa ћe бити oтвoрeнa дo 16. jунa 2018. гoдинe.

 

“Изложбом радова наставника и сарадника обједињених департмана за ликовне и примењене уметности употпуњава се обележавање 15. године постојања и трајања Факултета уметности Универзитета у Нишу. У складу са својим високим просветно –педагошким  критеријумима када је реч о наставном кадру, Факултет уметности у Нишу у јубиларној години са великим задовољтством и нескривеним поносом износи пред публику и критичко око јавности разноврсност интересовања, визуелних средстава и креативних пракси запоселних који су високо вредновани ствараоци у актуелним уметничким токовима и културно – академском  простору који сеже далеко изван територија наше земље.

Из године у годину, радови наших уметника предавача сведоче о неугаслој глади за самоусавршавањем и креативној свежини која проистиче како из неспореног талента, тако и великог рада. Изложена дела афирмишу Факултет уметности у Нишу као референтно културно средиште са значајним уделом у процесу обогаћивања наше културне и ликовне сцене. Разноликост израза и аутентичност изведби рефлектује сву сложеност, али и опојну привлачност времена у коме битишемо кроз призму уметника способних за непосредну, уједно и веома слојевиту комуникацију са посматрачем. Радови који су пред публиком отрежњују и поручују да иновативни приступи не подлежу искључивим ограничењима употребе савремених материјала или технолошких новитета, већ да се њихов простор шири у менталне сфере иновативних проматрања и размишљања. С тим у вези, независно од стилских приступа и медијског одабира, радује сазнање да, спрам просветно – педагошке оријентације, уметници својим актуелним деловањем сведоче о завидном степену ерудиције,  техничким усавршеностима и виспреним стваралачким промишљањима.” Доц. др Тијана Борић

 

Comments are closed.