Среда, 20.12.2023. године, 19 часова, Концертно-изложбени простор Факултета уметности у Нишу (Књажевачка 2а)

 

Програм

Филип Глас (Philip Glass) Етиде за клавир

I sveska: 1. g-moll, 2. a-moll, 3. A-dur, 4.d-moll, 5. f-moll, 6. f-moll, 7. a-moll, 9. f-moll, 10. Es-dur;

II sveska: 11. c-moll, 12. d-moll, 13. F-dur, 14. As-dur, 15. D-dur, 16. g-moll, 17. f-moll, 18. g-moll, 19.C-dur, 20. a-moll.

 

Биографија

Мицић  Милица  рођена је 1981. године у Нишу. Почетак њеног бављења клавиром обележавају педагошки сусрети на семинарима код проф. др. Арба Валдме који су се одржавали широм земље, као и учешће на тек успостављеној „нултој“ години АУ у Новом Саду, где је била прва генерација полазника. Средњу музичку школу у класи професора Слађане Буклијаш. Факултет Музичке Уметности у Београду је завршила 2002.године а магистарске студије  2005.године у класи пијанисте, професора Дејана Синадиновића.
2013. године завршава специјалистичке студије на Академији Лепих Уметности у Београду код проф. др. Арба Валдме.

Наступала је на многим концертима, фестивалима, трибинама и такмичењима као солиста или камерни музичар . Нека од значајнијих такмичења у иностранству су :

-Сан Бартоломео (1995) и Монкалијери (1998) у Италији, где је освојила на једном прву а на другом такмичењу другу награду (прва није додељена),

-такмичење за савремену музику у Кракову-Пољска (2001) “К. Пендерецки” – награда за најбоље извођење савременог дела, на истом такмицењу је наступила и у камерном дуу са виолом.

-на такмицењу на Криту – Грчка 2006.године је освојила трећу награду у категорији клавирски дуо.

У земљи је наступала на републичким и на савезним такмичењима и више пута је била лауреат –  као солиста , у клавирском дуу и клавирском трију.

Сарађивала је са оркестрима као сто су Београдска Филхармонија, Нишки Симфонијски Оркестар, Оркестар Радио Телевизије Србије, Скопска филхармонија младих, као и Нишки камерни оркестар “Царица Теодора”, као солиста или члан оркестра.

Има велико искуство као камерни музичар, свирала је у разним ансамблима, клавирским дуима, са групом удараљки, камерним ансамблима са дувачима – кларинетом, флаутом, фаготом, обоом и хорном у разним комбинацијама.

Од 2002.године до 2007. је била ангажована као клавирски сарадник у музичкој школи „Станковић“ у Београду. На Факултету Уметности у Нишу делује од априла 2007.године  као уметнички сарадник на катедри за дуваче.

Comments are closed.