Пиjaнисткињa Oливeрa Рaдмaнoвић из Бeoгрaдa, кoja сe пoслeдњих гoдинa aфирмисaлa и нa пoљу умeтничкe фoтoгрaфиje, прeмиjeрнo прeдстaвљa прoгрaм – 24 прeлидa (oп.11) Aлeксaндрa Скрjaбинa прaћeн прojeкциjoм aутoрских фoтoгрaфиja сличнe aтмoсфeрe, ритмa, личнe eкспрeсиje и крeaциje, пojaчaвajући визуeлним утискoм лични приступ клaсичнoм дeлу. Кoнцeрт ћe сe oдржaти у срeду 27. нoвeмбрa 2019. гoдинe сa пoчeткoм у 19 у Кoнцeртнo-излoжбeнoм прoстoру ФУ, Књaжeвaчкa 2a.

Оливера Радмановић је дипломирала у класи проф. Мирјане Шуице- Бабић а магистрирала у класи проф. Нинослава Живковића на Катедри за клавир Факултета музичке уметности у Београду. Докторирала је 2017.год. под менторством редовног професора Нинослава Живковића на тему „Интерпретационе могућности у прелидима оп.28 Фредерика Шопена и оп.11 Александра Скрјабина“. Добитник је великог броја награда од којих су најзначајније Октобарска награда града Београда и прва награда на међународном такмичењу пијаниста „Петар Коњовић“.

Током двадесет година уметничке каријере, Оливера Радмановић је остварила велики број концерата као солиста и као камерни музичар. Наступала је у свим еминентнијим салама у Београду (Kоларчева задужбина, Београдска Филхармонија, Свечана сала Скупштине града, Кристална сала Дома војске, Атријум народног музеја…), као и у многим градовима у Србији и шире. Наступала је на многим фестивалима, БЕЛЕФ, БЕМУС, трибини композитора. Сарађивала је са бројним музичарима у камерној музици а са највише интересовања за клавирски дуо. Више пута је наступала са оркестром Радио Телевизије Београд и са оркестром Београдске филхармоније као солиста. У клавирском дуу са Мајом Михић је наступила са оркестром Војске Србије.

Оливера Радмановић се 24 године бави педагошким радом. Добитник је захвалнице ФМУ за уметнички и педагошки допринос (2011. и 2018. године). Члан је жирија на Фестивалима пијанизма у категорији упоредног клавира.

Уметничком фотографијом, Оливера Јовановић се бави скоро 5 година и за то време је већ пар пута била добитница награда на међународним конкурсима. Најзначајније су награде на међународном конкурсу „Life Balance“ где је добитница златне и сребрне медаље. Прва самостална изложба, под називом „Огледало“ је одржана у Нишу, 2018.године. Учествовала је више пута на групним изложбама. Аутор је мултимедијалног пројекта где је извођач и аутор фотографија.

Comments are closed.