У уторак, 12. априла 2022. године, у просторијама Огранка САНУ у Нишу, уприличено потписивање Протокола о сарадњи Факултета уметности Универзитета у Нишу и Српске академије наука и уметности. За Факултет уметности у Нишу, Протокол је, у просторијама Огранка САНУ у Нишу, потписала проф. др  Милена Ињац, декан Факултета док је за САНУ, Протокол, у Академији, потписао др Бојан Бугарчић, управник послова САНУ.

Потписивањем Протокола о сарадњи, две установе су само потврдиле чврсту решеност, засновану на широким и јаким темељима досадашње сарадње, да наставе са организацијом заједничких уметничких и научних активности на добробит града Ниша, југоисточне Србије и читаве наше земље.

Сарадња са Огранком САНУ започела је још за време постојања Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Нишу, и настављена одмах по оснивању Огранка (2016).

Факултет и Огранак остварили су, до сада, преко 40 заједничких активности. Уз један дугогодишњи научноистраживачки пројект Огранка, у чијем су тиму углавном наставници Факултета уметности (Музичко наслеђе југоисточне Србије, савремено стваралаштво и образовање укуса), имали су: 18 концерата, 9 научних скупова, 5 изложби, а ту су и једна промоција, једна свечана академија, један музички компакт диск, три зборника радова и још три у припреми за штампу. Овај доиста импозантан број заједничких активности гаранција је да ће сарадња Огранка и Факултета надаље бити исто тако интензивна, с тим што се најављују и нови видови заједничког рада у пољу уметности и наука.

 

 

 

 

Comments are closed.