Изложба „Радови на папиру II“ наставника и сарадника Факултета уметности у Нишу представља наставак дугогодишње успешне сарадње Универзитета у Нишу и Софијског универзитета „Св. Климент Охридски“. Аутори су изложили дела из актуелног стваралачког опуса, из области ликовних уметности, примењених уметности и дизајна, концептуално повезаних папиром као подлогом на којој су настала.

Изложба је део програма поводом прославе јубилеја 135. годишњице Софијског универзитета, а отворена је у галерији АЛМА МАТЕР у Софији 5. октобра 2023. године.

Уводну реч на отварању изложбе уприличили су проф. др Стефан Алтаков и проф. др Лаура Димитрова Алтакова са Педагошко-уметничког факултета Софијског универзитета, Катедре за визуелне уметности. Публици су се обратили и проф. мр Катарина Ђорђевић, продекан за квалитет и међународну сарадњу и ванр. проф. мр Мирон Мутаовић.

Отварању изложбе је, у име Амбасаде Србије у Бугарској, присуствовао први саветник госп. Миодраг Секулић са супругом.    

Публика ће изложене радове моћи да погледа до 15. октобра 2023. године.

sofia.bg/index.php/bul/novini/novini_i_s_bitiya/izlozhba_na_prepodavateli_ot_fakulteta_po_izkustva_na_nishkiya_universitet_s_rbiya_v_galeriya_alma_mater

https://www.facebook.com/sofiauniversity/posts/pfbid023ViVND3WG3mtQDMUBi711ZaGDibq9XVZQGgjSb7f83zjTE8DVyeGwJLX2AbbRhuil

Comments are closed.