Колективна изложба радова студената Департмана за примењене уметности Факултета уметности у Нишу под називом „Визуелном реториком до идентитета #3” отворена је од 18. до 29. маја 2023. године у Срећној галерији СКЦ-а у Београду.

На предмету Графичке комуникације, континуирана сарадња наставника, сарадника и студената изнедрила је генерације универзалних војника. Спремне за сарадњу Сара Стојановић, Јована Милојевић, Миња Ђорђевић, Надежда Ристић, Марта Пејчић, Ана Миленковић, Јана Јанић и Милица Здравковић, студенткиње су које бележе велике успехе. Њихова имена овенчана су наградама и уметничким пројектима. Из тог разлога оне брендирају себе кроз задатак персонални веб сајт и излажу предлоге страница са личним печатом, а сопствени успех дизајнирају креативно и професионално како би привукле пажњу корисника и оствариле комуникацију. Осим тога, успешно на тролисту представљају и визуелни идентитет манифестације Октобарски салон.

У оквиру Графичких комуникација, мотивационе слогане познатих светских брендова излажу Марко Цукавац, Јана Новаковић, Андријана Јовановић, Ирена Тасић, Елена Денда, Марија Милосављевић, Ксенија Станковић, Илија Самац, Нађа Станисављевић, Даница Ћирић и Невена Ристић са изузетно креативним концептима.

 

Циљ наставног плана овог уже стручног предмета је да студенте оспособи за самостално промишљање и обављење креативног процеса у графичком дизајну, односно, да креира будуће професионалце из области гафичког дизајна. Знање и вештине стечене из Графичких комуникација студенти потврђују кроз реализацију конкретних задатака и других изложби/пројеката под менторством ван. проф. Аните Милић и асс. др ум. Миљане Раденковић. Овим Факултет уметности у Нишу већ постаје препознатљив и незаобилазан бренд у култури града, земље и региона.

Comments are closed.