На овогодишњој изложби конкурсних радова ”Награде Ранко Радовић у 2023. години”, свој пројекат “Design Rocks” представиле су ванредне професорке Факултета уметности у Нишу, Анита Милић, Сања Девић и Биљана Станковић. Пројекат је премијерно приказан на самосталној изложби у Галерији модерне уметности у Голупцу 2023. године.

Ауторке су свој рад представиле у трећој категорији конкурса: телевизијске емисије, изложбе или мултимедијалне презентације.

Жири треће категорије радио је у саставу: Маја Лалић, д.и.а., (председница), Мирјана Бјелогрлић Николов, дипл.фил., уредник сложених пројеката у Образовно-научном програму РТС-а и проф. др Милорад Младеновић, д.и.а.

Јавни позив за конкурс расписао је УЛУПУДС – Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије, као оснивач, и Универзитет у Београду – Архитектонски факултет, Факултет техничких наука Нови Сад – Департман за архитектуру и урбанизам, Институт за архитектуру и урбанизам Србије, Задужбина Илије Милосављевића Коларца, Урбанистички завод Београда, Инжењерска комора Србије, Радио-телевизија Србије као суоснивачи. Награда Ранко Радовић основана је са циљем да подстиче, развија и афирмише критичко-теоријску мисао у области архитектуре и архитектонско стваралаштво.

Изложба је отворена у Музичкој галерији Задужбине Илије М. Коларца 21. децембра и трајаће до 28. децембра 2023. године.

Покровитељи: Министарство културе Републике Србије И Секретаријат за културу града Београда

Comments are closed.