Фестивал који организује француско удружење графичара Manifestampe ‒ Fédération nationale de l’estampe подразумева интернационални једнодневни програм богатог садржаја који се одржава 26. маја у Француској и у другим земљама широм света. У оквиру француског фестивала графике Fête de l`estampe 2023, Одбор Графичке секције УЛУС-а организује групну изложбу графике малог формата под називом „Формат графика 2023.“

Изложба ће, као пратећи програм фестивала, бити приређена у доњем простору Галерије УЛУС, Кнеза Михаила 37, Београд, од 10. до 31. маја 2023. године. уз разговоре са уметницима, демонстрације графичких техника и разговорима о графици са посебним фокусом на значај графике малог формата.

Учесници ФУ Ниш: ред. проф. Бојан Живић, и студенти: Александра Милутиновић са департмана за ликовне уметности, као и Ана Митровић, Ања Наумовић, Ђорђе Марковић, Катарина Радујевчановић, Марија Татић, Матеја Милошевић, Вера Николић и Тамара Јоцић са департмана за примењене уметности, као и Мина Живић-алумни, Надица Костић-алумни, Теодора Николић-мастер-алумни.

Comments are closed.