Факултет уметности у Нишу учествовао је на 1. фестивалу стваралаштва студената уметничких факултета Србије „Трицикл“ одржаног на Факултету уметности Звечан Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици под покровитељством Министарства културе Републике Србије.

Студенти, професори и гости фестивала имали су прилику да се упознају са радом професора Факултета уметности у Нишу, и то на дан отварања фестивала 8. децембра, гост је био професор Зоран Илић који је извео калиграфски перформанс уз клавирску пратњу Петра Илића, професора са Факултета уметности Звечан.

Другог дана фестивала, 9. децембра, одржана је радионица клавирске музике, професорке мр Јованке Аранђеловић. Истог дана одржан је први дан радионице Creative mania, професорке Аните Милић и асистенткиње др. ум Миљане Раденковић у студију за графички дизајн, као и радионица Mixed media, коју је осмислила и реализовала професорка Анђела Мујичић са Факултета уметности Звечан у сарадњи са професором мр Мирославом Живковићем.

Други дан радионица Creative mania и Mixed media успешно је завршен, а радови са радионица изложени следећег дана на затварању фестивала.

Comments are closed.