Факултет уметности у Нишу је с поносом пружио подршку и допринос организацији првог нишког пијанистичког фестивала – Hammer Piano Festival, који се одржао од 4. до 8. октобра 2023. године у Светосавском дому. Наша сарадња са фестивалом манифестовала се кроз значајну уметничку и стручну подршку.

Као део пратећег фестивалског програма, одржан је мастер клас професора др Дориана Лељака и професора Ијана Џонса, 7. октобра с почетком у 14 часова, у малој сали Факултета уметности, у ул. Кнегиње Љубице бр. 10. Мастер клас су похађали студенти са Катедре за клавир: Анастасија Сретић из класе професора мр Драгослава Аћимовића, Тијана Милетић из класе професора др ум. Андрије Мамутовића, Братислав Ђорђевић и Борис Пећанац из класе професора др ум. Стевана Спалевића, и алумни Факултета мас. Антонина Вукашиновић.

Др ум. Иван Новаковић, редовни професор Катедре за клавир, и др Небојша Тодоровић, редовни професор у пензији Катедре за теоријске предмете, учествовали су у снимању документарног прилога о пијанисти и композитору Сергеју Рахмањинову, поводом обележавања 150. годишњице његовог рођења. Прилог је емитован током треће вечери главног програма фестивала, 6. октобра 2023. године.

Визуелни идентитет фестивала је изведен према стандардима датим за идејно решење прошлогодишњег фестивала, који је реализовала мас. Анита Милић, ванредни професор Катедре за примењене уметности.

Алумни Факултета мас. Нина Драгићевић и мас. Данило Ђокић и Вукашин Момчиловић, студент Катедре за клавир у класи професора др ум. Ивана Новаковића, дали су свој допринос у организацији фестива у оквиру волонтерског тима.

Др ум. Стефан Сретић, асистент са докторатом Катедре за клавир, је оснивач и уметнички директор фестивала.

Comments are closed.