Уметнички пројекат ванр. проф. Факултета уметности Универзитета у Нишу Аните Милић и докторанда, академског сликара Јелене Николић, под називом „Аниманија“, почиње са реализацијом у оквиру Дигиталног културног центра радионицама „Graphic interchange” и “Interdisciplinarity”, другог дана „Европске недеље истраживача“ која се одржава у Лесковачком културном центру.

Graphic interchange радионица, као прва у низу, служила би за упознавања учесника са термином анимација, феноменом покретних цртежа, врстама, предностима дигитализације, али и за обучавање учесника како да направе уметничке анимације и исте пласирају на друштвеним мрежама. Почиње 27. септембра у 15 часова.

Interdisciplinarity је креативан облик радионице где је учесницима омогућено да се помоћу платформе Chrome Music Lab забаве и створе уметничке експерименте, креирајући при том звук на основу визуелног трага (цртежа) и то у дигиталном простору. Циљ радионице је практично истраживање дигиталне уметности и њених веза са анимацијом у корелацији са другим наукама и гранама уметности. Почиње 27. септембра у 16 часова.

Comments are closed.