Поводом међународне сарадње Универзитета у Нишу, Факултета уметности у Нишу и Интернационалног универзитета Еуропа Прима, Факултета музике у Скопљу, на лични позив декана проф. др Љупчета Коскарова, наставнице др Данијела Стојановић, ванредни професор и др Наташа Нагорни Петров, ванредни професор Факултета уметности у Нишу учествовале су на Међународном семинару из области хармоније и полифоније, под покровитељством Министарства културе Републике Северне Македоније.
Наставнице су 20. јуна 2024. године у концертној галерији Факултета музике у Скопљу одржале предавање на тему СУСРЕТ ХАРМОНИЈЕ И ПОЛИФОНИЈЕ У КОНСТАНТИНОВОЈ ФУГИ ДРАГАНА ТОМИЋА, које се односило на сагледавање различитих елемената хармоније и полифоније и њихову примену у савременом стваралаштву. Дискусија након одржаног предавања значајно је допринела тумачењу хармонских и полифоних аспеката.
Том приликом су ректору Интернационалног универзитета проф. др Александру Трајковском и декану Факултета музике проф. др Љупчету Коскаровом у знак сарадње уручиле неколико значајних издања нашег Факултета.

Comments are closed.