Ivan  Đačić je dirigent i pijanista . Prva znanja o muzici stiče u muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu, u klasi profesorke Nevene Stojanović, da bi školovanje nastavio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, najpre na odseku za klavir, a potom i na odseku za dirigovanje. Bio je učenik najeminentnijih pedagoga u našoj zemlji, među kojima se ističu imena poput Zlate Maleš, Nevene Popović i Bojana Suđića.

Kao pijanista, dobitnik je velikog broja nagrada među kojima se ističu prve nagrade na  konkursu EPTA, međunarodnom festivalu mladih pijanista u Šapcu, takmičenju „ Lisinski“, Memorijalu Dr. Vojislav Vučković i međunarodnom takmičenju  Davorin Jenko  u Beogradu, drugu nagradu na republičkom takmičenju, treća nagrada na međunarodnom takmičenju Aleksandar Skrjabin u Parizu. Usavršavao se na majstorskim kursevima Aleksandra Serdara, Igora Lazka ( Rusija , Austrija), Ronalda Colmana (Belgija) i Uroša Lajovica (Slovenija).

Nastupao je u Beogradu ( Kolarčeva zadužbina, galerija Progres, galerija SANU, Artget), u Parizu (Ruski konzervatorijum i Srpski kulturni centar, Goricija (Slovenački kulturni centar).

Kao dirigent do sada je sarađivao sa simfonijskim orkestrima Radio televizije Srbije, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Orkestrom Konzervatorijuma „Rihard Vagner“ u Beču, Orkestrom vojske Srbije “Stanislav Binički“, Orkestrom Fakulteta umetnosti u Nišu, Omladinskom filharmonijom Borislav Pašćan, Madrigalskim  horom FMU, horom Belkanto. Premijerno je izvodio dela  savremenih srpskih kompozitora među kojima se ističu dela Aleksandra Vujića i Marka Marića.

U sezoni 2017-2018 bio  je asistent maestra Đorđa Pavlovića u Filharmoniji mladih “Borislav Pašćan”. Takođe, asistirao je maestri profesorki Mileni Injac na pripremi Dvoržakove devete simfonije sa orkestrom Fakulteta umetnosti u Nišu.  2018. godine radio je na projektu Omladinski Super Hor u okviru kojeg su mladi muzičari iz Slovenije i Srbije nastupali u Ljubljani, Beogradu i Kragujevcu.

2019. godine bio je asistent dirigent na letnjem kampu Omladinske filharmonije Borislav Pašćan u Tršiću. Februara 2020. godine učestvovao je na masterklasu maestra prof.Uroša Lajovica (Dubrovnik).

Trenutno je na master studijama orkestarskog dirigovanja na konzervatorijumu Rihard Vagner u Beču u klasi maestra profesora Kristijana Šulca kao i master studijama dirigovanja na FMU u Beogradu.

Od 2023. god radi na Fakultetu Umetnosti u Nišu – kao saradnik u nastavi za Užu umetničku oblast Kompozicija i Dirigovanje, na predmetu Оrkestar.