Multimedijalni centar je resurs savremenih servisa komunikacione i informacione tehnologije, čijom implementacijom se dodaje novi kvalitet akademskom okruženju. Ovaj centar podržava akademsku zajednicu u prikupljanju i prenošenju stručnog znanja radi unapređenja obrazovanja, istraživanja, kulture, umetnosti i nauke.

Delatnost centra se ostvaruje kroz nove modele prezentacije kulturne delatnosti, vodeći računa, pre svega, o kvalitetu. Raznovrsnim programima – koncertima, društvenim i naučnim tribinama, scenskim, muzičkim, likovnim programima, multimedijalnim i interdisciplinarnim projektima Centar mora po svojoj otvorenosti i prijemčivosti pratiti nove tendencije u kulturi i umetnosti. Multimedijalni centar svoju delatnost obavlja u Koncertno izložbenom prostoru u okviru kojeg je i Tonski studio Fakulteta sa savremenom opremom za snimanje i tonsku produkciju.

 

 

Viši stručnotehnički saradnik za poslove Multimedijalnog centra

Miodrag Obradović
obradovic.miodrag@artf.ni.ac.rs

 

KONCERTNA SEZONA FU

 

Ideja realizovanja koncertne sezone je promocija studenata i prezentacija profesora Fakulteta umetnosti u Nišu, kao i gostujućih umetnika iz zemlje i sveta. Koncertna sezona se održava u Koncertno – izložbenom prostoru – ul. Knjaževačka 2a. Sezona je podeljena na prolećni deo mart – jun, i jesenji deo oktobar – decembar. Sezona počinje revijalnim koncertom “Damama na dar” dok je zatvaranje sezone rezervisano za tradicionalni Novogodišnji koncert studenata i profesora FU.

 

Oficijalni sajt Koncertne sezone FU

IZLOŽBENA SEZONA FU

 

Cilj izložbene sezone je promocija studenata i prezentacija profesora Fakulteta umetnosti u Nišu, kao i gostujućih umetnika iz zemlje i sveta. Izložbena sezona realizuje se na više lokacija.

 

GALERIJE

  • Koncertno-izložbeni prostor FU – ul. Knjaževačka 2a
  • Galerija Savremene Likovne Umetnosti – Kej Kola Srpskih Sestara 1/II
  • Galerija Srbija – Trg oslobođenja br. 13
  • Paviljon u Tvrđavi – nekadašnji turski arsenal
  • Salon 77 – Beli begova džamija u Tvrđavi iz 1523. godine
  • Društvo arhitekata Niša – ul. Generala Milojka Lešjanina br.52

 

Oficijalni sajt Izložbene sezone FU

Fakultet umetnosti u Nišu poseduje Koncertno-izložbeni prostor koji je jedan od najopremljenijih, najboljih i najmodernijih u ovom delu Srbije. U okviru Koncertno-izložbenog prostora je i Tonski studio sa savremenom opremom za snimanje i tonsku produkciju. U ovom prostoru svoju delatnost obavlja Multimedijalni centar Fakulteta umetnosti.

U Koncertno – izložbenom prostoru realizuju se Koncertna sezona i Izložbena sezona Fakulteta umetnosti u Nišu kao i tonsko snimanje i produkcija.

Ideja i cilj Koncertne i Izložbene sezone FU su promocija studenata, prezentacija profesora Fakulteta umetnosti u Nišu ali i gostujućih umetnika iz zemlje i sveta.

 

Koncertno – izložbeni prostor se nalazi u ulici Knjaževačka 2a, pored Osnovne škole “Njegoš”.

U neposrednoj blizini nalazi se gradska autobuska stanica koja, linijom Bubanj – Donja Vrežina (D. Vrežina), povezuje Koncertno – izložbeni prostor sa centrom i ostalim delovima grada.

 

Izuzetno akustična sala ima kapacitet do 250 sedišta. Na prostranoj bini nalaze se dva koncertna klavira (Yamaha, Kawai). Visoki i široki zidovi, uz kvalitetan sistem za postavljanje slika i šinsku rasvetu, pogodni su i za postavljanje radova velikih formata. Prostor je opremljen klima rashladnim sistemom i parnim grejanjem, a na raspolaganju je i parking prostor.

Ograđivanjem bine panelima za zvučnu izolaciju, dobija se profesionalni tonski studio sa savremenom opremom za studijsko snimanje i tonsku produkciju.