Anđela Stanković rođena je u Prokuplju 1993. godine. Srednju muzičku školu u Nišu završila je u klasi prof. Nataše Petrović kao učenik generacije i kao jedan od najuspešnijih učenika Muzičke škole u Nišu, a osnovne i master studije na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. mr Jovanke Aranđelović. Svoje muzičke početke obeležila je nastupima na dečjim festivalima širom zemlje, od kojih je i dečji festival Neka ljubav vlada Srbijom u Beogradu. Učestvovala je i osvajala nagrade na brojnim takmičenjima i festivalima u zemlji i inostranstvu. Njen značajan uspeh predstavlja II nagrada na Takmičenju mladih pijanista u Barleti (Italija). Laureat je kategorije takmičenja kamerne muzike u Kavadarcima (Makedonija) i na takmičenju Mladih pijanista u Nišu u kategoriji klavirski duo. Dobitnik je prve i specijalne nagrade na takmičenju Donne in musica u Kragujevcu za izvođenje kompozicije Tajni strah sa kvartetom Belcanto, kao i Specijalne prve nagrade za izvođenje kompozicije Ruža Dore Pejačević u kategoriji solo klavir. Usavršavala se kod brojnih pedagoga, kao što su Boris Kraljević, Jurij Kot, Đorđe Milojković, Aleksandra Pavlović, Miša Dacić, Maja Rajković. Pohađala je kurseve barokne muzike. Dobitnik je stipendije opštine Prokuplje, republičke stipendije i stipendije Fonda za mlade talente – Dositeja.

Nastupala je kao solista sa Niškim simfonijskim orkestrom u sali NSO pod upravom dirigenta mr Zorana Stanisavljevića, kao i orkestrom Fakulteta umetnosti u Nišu u Kolarčevoj zadužbini pod upravom dirigenta dr Milene Injac. Objavila je i CD u okviru izdavačkog centra Fakulteta umetnosti u Nišu sa kompozicijom Sedam balkanskih igara, kompozitora Marka Tajčevića u okviru projekta Unapređivanje izvođačkih sposobnosti mladih muzičara koje je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije. Dobitnik je Povelje Univerziteta u Nišu kao najvećeg priznanja za najboljeg diplomiranog studenta 2019. godine. Aktivni je solo, kao i kamerni izvođač i zabeležila je celovečernje koncerte u zemlji i inostranstvu, od kojih se izdvajaju koncerti u kripti crkve Svetog Marka u Beogradu, u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, kao i koncerti u Kardici (Grčka) i na Međunarodnom festivalu mladih u Balčiku (Bugarska). Učestvovala je u više projekata u okviru Erasmus+ mobilnosti mladih širom Evrope (Španija, Portugal, Italija, Sen Martin – Karipska ostrva, Turska, Estonija, Finska itd.). Član je Akademskog hora Studentskog kulturnog centra u Nišu sa kojima je nastupala i kao klavirski saradnik. Sa SKC-om je ostvarila saradnju na projektu opere Služavka gospodarica, koja je zabeležila izvođenja širom Srbije i regiona.

Student je Specijalističkih akademskih studija klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. dr Ljiljane Vukelje. Zaposlena je na Fakultetu umetnosti u Nišu u zvanju stručni saradnik za užu umetničku oblast Klavir.