Anita Milić i mr Sanja Dević, docenti i dr Miljana Radenković, asistent na Departmanu za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti, izlažu na IX Međunarodnoj izložbi Umetnost u minijaturi MajdanArt 2018, koja je svečano otvorena u subotu 08. septembra 2018. godine u 14 časova, u Galeriji Hotela Golden INN u Majdanpeku.

Internacionalni žiri u sastavu mr grafike Mirjana Tomašević, akademski vajar Uroš Ušćebrka, akademski slikar Lillian Carland Malbašić, akademski vajar i dizajner Ljubiša Mančić i master primenjeni umetnik Aleksandar Mitrović, odabrao je za izlaganje umetničke radove 265 umetnika iz sledećih država: Argentina, Australija, Austrija, Belorusija, BiH, Bugarska, Crna Gora, Dominikanska Republika, Francuska, Grčka, Hrvatska, Indija, Iran, Italija, Izrael, Japan, Kanada, Kina, Republika Koreja, Rumunija, Slovenija, Srbija, Švajcarska, Tajland i Vels.

Po rečima organizatora MajdanArt je jedan od nosioca kulturnih aktivnosti i pokretač inicijativa vezanih za obrazovanje, turizam, međunarodnu saradnju u svim oblastima, afirmaciju ne samo istočne Srbije i opštine Majdanpek, već i države u celini.

Comments are closed.