Spec. Anita Stanković (1988) rođena je u Nišu gde je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje  u klasi prof. Mirjane Mladenović. Studije klavira završila je na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. Aleksandra Serdara, a zatim i specijalističke studije na Fakultetu Umetnosti u Beogradu, na odseku za kamernu muziku.

Održala je celovečernje koncerte na mnogim festivalima i koncertnim salama u Srbiji (Kolarčeva zadužbina, galerija Srpske akademije nauka i umetnosti, sala Studentskog kulturnog centra u Beogradu, Dom sindikata, sala Niškog simfonijskog orkestra, sala Ruskog doma, Narodni muzej u Kraljevu,) kao i u inostranstvu (Bugarska, Slovenija, Španija, Italija, SAD).

Kao kamerni muzičar nastupala je sa sastavom “Noir” i “Artium”.

U toku školovanja bila je dobitnik značajnih priznanja i nagrada od kojih se izdvajaju I nagrada na takmičenju “Citta di Moncalieri” u Italiji, II nagrada na međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko” u kategoriji kamernih ansambala.Usavršavala se na majstorskim kursevima  prof. DušanaTrbojevića, prof. Borisa Kraljevića, prof. Nevene Popović i dr.

Dobitnica je stipendije Fonda za mlade talente grada Niša.

Bila je učesnik Letnjeg muzičkog festivala “Alexander and Buono International” na kom je sarađivala sa eminentnim profesorima i nastupala na završnom koncertu u “Steinway Hall”-u u Njujorku.Angažovana je kao zvanični korepetitor majstorskog kursa dirigovanja prof. Petra Jermihova u Čikagu, SAD (2017), majstorskog kursa solo pevanja prof. Vesne Ginovske (2022) i  majstorskog kursa prof Berislava Jerkovića u Nišu (2023).Kao zvanični korepetitor učestvovala je u više operskih produkcija u okviru projekta koje je organizovao grad Niš, kao i u Letnjoj školi opere u Grožnjanu, HR u organizaciji Jeunesses Musicales, Opere Pannonica i Akademije za umjetnost I kulturu Osijek.

Član je upravnog odbora udruženja TELOK – ogranak u Nišu.

Zaposlena je kao klavirski saradnik na katedri za solo pevanje na Fakultetu Umetnosti u Nišu.