Mina Krasić je rođena 6. 3. 1996. godine u Prokuplju. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u klasi profesorke Vanje Jelić u Muzičkoj školi u Nišu na odseku za klavir. U toku školovanja je osvojila veliki broj nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Osnovne studije započela je u klasi profesora Aleksandra Serdara, na Fakultetu umetnosti u Nišu. Diplomirala je, a potom i  masterirala u klasi profesora Andrije Mamutovića. U ovom periodu je osvojila II nagradu na takmičenju mladih pijanista u Šapcu (2017) i II nagradu na Međunarodnom takmičenju „Constantine the great“ (2020). Učestvovala je u promociji diskografskog izdanja i projektu Multimedijalnog centra Fakulteta umetnosti u Nišu „Unapređenje izvođačkih sposobnosti mladih muzičara“ podržanog od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije 2017. godine. Tokom školovanja usavršavala se na majstorskim kursevima eminentnih profesora i pijanista Aleksandra Serdara, Borisa Kraljevića, Hinka Haasa.

Održala je celovečernje solističke koncerte u Beogradu, Nišu, Smederevu, Vranju, Kruševcu, Vrnjačkoj banji, Zaječaru, Leskovcu, Aleksincu, Prokuplju. Kao kamerni izvođač nastupala je sa sastavom „Conspirato“. Nastupa kao klavirski saradnik sa sopranom Anitom Ferlež Eraković i kao član klavirskog dua sa pijanistom Andrijom Mamutovićem. Angažovana je u svojstvu zvaničnog korepetitora za pripremu opere Karmen u okviru projekta koji je organizovao grad Niš 2022. godine.    

Dobitnica je stipendije Fonda za mlade talente, stipendije talentovanim učenicima i studentima Grada Niša i stipendije Republike Srbije.

Trenutno je student završne godine doktorskih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora dr Doriana Leljaka. Zaposlena je kao klavirski saradnik na Fakultetu umetnosti u Nišu.