Mr Ana Aćimović rođena je u Leskovcu, gde je završila nižu i srednju muzičku školu. Osnovne studije klavira završila je na Fakultetu umetnosti u Prištini u klasi prof. Dragoslava Aćimovića. Magistarske studije korepeticije završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju, u klasi prof. Todora Svetijeva. Usavršavala se na majstorskim kursevima, seminarima i predavanjima prof. Arbo Valdme (Niš, 1993), prof. Nauma Štarkmana (Niš, 1994, 1995), prof. dr Dragoljuba Katunca (Niš, 1994), prof. Jelice Vladiković (Leskovac, 1997) i prof. Dušana Trbojevića (Leskovac, 1999).

U toku školovanja, a i kasnije, kao pedagog i klavirski saradnik, osvojila je više Republičkih i Saveznih nagrada na takmičenjima u bivšoj Jugoslaviji. Kao umetnički saradnik radila je sa Kamernim orkestrom KPGT-a u Nišu i sa njima je imala više značajnih koncertnih ostvarenja u više gradova Jugoslavije i Bugarske. Sarađivala je sa poznatim solistima i dirgentima, kao što su: Radmila Bakočević–sopran, Tripo Simonuti–violina, Ivana Aćimoski-Žikić–violina, Marija Rajković-violina, Violeta Pančetović-Radaković-sopran, Katarina Simonović-Ivanković-sopran, Anđela Bratić-flauta, Tomislav Milošević-viola, Suzana Kostić – dirigent i Jasmina Novokmet–dirigent.

Učesnik je projekta „Nacionalna koncertna sezona 2008“, koji je organizovan i realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Predsednika Republike Srbije.

Posvećenost oblasti klavirske saradnje, koja predstavlja njen odabir profesionalne orijetnacije, uspešno je rezultirala, između ostalog, celovečernjim koncertima kojima se predstavila na mnogim značajnim festivalima u zemlji i inostranstvu: „Nimus“ u Nišu, „Oktoh“ u Kragujevcu, „Grad teatar“ u Budvi (Crna Gora), „Skopsko leto“ u Skoplju (Makedonija), „Ledamus“ u Leskovcu, „Internacionalne horske svečanosti“  u Nišu, kao i muzeju „Pančo Vladigerov“ u Sofiji (Bugarska), i u eminentnim salama kao što su: Velika sala Kolarčeve zadužbine, sala Ruskog doma, sala simfonijskog orkestra u Nišu, Galerija SANU u Beogradu.

Ana Aćimović ostvaruje profesionalnu saradnju sa poznatim makedonskim kompozitorom Dimitrijem Bužarovskim čiju kompoziciju „Kabare“, op. 62, uspešno izvodi na festivalu „Skopsko leto“ 2012. godine kao svetsku premijeru.

Ostvarila je snimke za RTS, Radio Beograd, kao i za CD izdanje Revije klasične muzike „Muzika klasika“.

Koncertna aktivnost Ane Aćimović propraćena je kritikama i prikazima mnogih novinskih medija: „Muzika klasika“, „Književne novine“, „Nova Makedonija“, „Vrnjačke novine“, „Narodne novine“ i dr.

Ana Aćimović je docent na Katedri za klavir Fakulteta umetnosti u Nišu.