FOTO

  • FU godine »
  • 2017 »
  • Manifestacije FU povodom proslave 52 godine Univerziteta u Nišu
Izložba studenata Fakulteta umetnosti “GRAFIKA 2017”

Izložba grafika studenata Departmana za likovne i Departmana za primenjene umetnosti, u organizaciji Ogranka SANU, a povodom obeležava 52 godine uspešnog obrazovnog, naučnog i umetničkog rada Univerziteta u Nišu, otvorena je u ponedeljak 12. juna 2017. godine sa početkom u 12 sati u galeriji Univerzitetske biblioteke \"Nikola Tesla\".

Izložba i koncert studenata Fakulteta umetnosti u Nišu

Svečano otvaranje izložbe \"Nagrađeni studenti Departmana za likovne umetnosti 2014 - 2016\" i koncert studenata Fakulteta umetnosti održano je u utorak 13. juna 2017. godine sa početkom u 20 sati u Koncertno-izložbenom prostoru FU. Svoje radove izložili su studenti Lazar Šošević i Danijel Jakimovski u klasi mr Katarine Đorđević, Danica Milosević, Savina Tomanović Kostov i Vesna Dimitrijević u klasi Bratislava Bašića, Nina Momčilović u klasi Stevana Kitića i Dušan Stanojević u klasi Zorana Kostića. Na koncertu su Nastupili Anastasija Dinić, sopran i Petar Bošković, tenor u klasi prof. mr Aleksandre Ristić, Sofija Stajić, horna u klasi prof. mr Milana Stajića, Mina Krasić, klavir u klasi prof. mr Aleksandra Serdara, Anđela Stojanović, violina u klasi prof. mr Jovana Bogosavljevića i Miloš Adžić, klavir u klasi prof.mr Jovanke Aranđelović. Izložba i koncert su u organizaciji Fakulteta umetnosti u Nišu povodom obeležavanja 52 godine uspešnog obrazovnog, naučnog i umetničkog rada Univerziteta u Nišu.

Koncert Nemanje Stankovića sa gostima

Koncert \"Nemanja Stanković sa gostima\", povodom obeležavanja 52 godine uspešnog obrazovnog, naučnog i umetničkog rada Univerziteta u Nišu, održan je u sredu 14. juna 2017. sa početkom u 20 sati u Koncertno-izložbenom prostoru FU. Na koncertu je nastupio mladi i talentovani violončelista Nemanja Stanković, docent na Fakultetu umetnosti u Nišu, kao i gosti koncerta vanredni profesor Ljubinko Lazić - kontrabas, docent Fakulteta umetnosti Nikola Peković - harmonika i Hrvoje Ivović - klavir.

Koncert dua “Timeline”

Koncert dua \"Timeline\", povodom obeležavanja 52 godine uspešnog obrazovnog, naučnog i umetničkog rada Univerziteta u Nišu, održan je u četvrtak 15. juna 2017. sa početkom u 20 sati u Koncertno-izložbenom prostoru FU. Duo \"Timeline\" čine vanredni profesor na Fakultetu umetnosti i eminentni perkusionista Boris Bunjac - marimba i flautista Nikola Radan koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama.