II nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem – Balkan Art Forum Niš 2014. održaće se 10. i 11. oktobra 2014. godine na Fakultetu umetnosti u Nišu. Svečano otvaranje skupa održaće se u Velikoj sali Univerziteta u Nišu 10. oktobra 2014. sa početkom u 11 sati.

Naučni skup ima za cilj zajedničko okupljanje umetnika, pedagoga, teoretičara, naučnika i praktičara koji bi svojim idejama, inovacijama, istraživanjima u oblasti umetnosti i konkretnim predlozima podstakli unapređenje umetničko – pedagoške teorije i prakse. Tema II naučnog skupa BARTF 2014. je: UMETNOST I KULTURA DANAS: DUH VREMENA I PROBLEMI INTERPRETACIJE.

Sesije Naučnog skupa:
– Muzikološka istraživanja
– Teorija i analiza
– Psihološka istraživanja umetnosti
– Pedagoška istraživanja
– Umetnost u društvu
– Vizuelne umetnosti
– Književnost

Umetnički program ovogodišnjeg Foruma obuhvata predstavljanje stvaralačkih opusa kompozitora prof. mr Smiljane Vlajić, kao predstavnika Srbije i umetnice doc. dr Laure Dimitrove, kao predstavnika Republike Bugarske. Prezentacije će se održati 10. oktobra 2014. sa početkom u 20 sati u Koncertno – izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a.

Umetnički program biće upotpunjen i promocijom drugog diskografskog izdanja Fakulteta umetnosti u Nišu 11. oktobra 2014. na Fakultetu umetnosti u 14 sati. O izdanju će govoriti doc. dr Sonja Cvetković.

 

Comments are closed.