U okviru proslave 20 godina Fakulteta umetnosti u Nišu, Departman za likovne umetnosti zajedno sa Fakultetom ove godine  pokreće izložbu studentskih radova “Mali format” sa ciljem uspostavljanja kontinuirane izlagačke prakse i saradnje sa Fakultetima/Akademijama umetnosti, kolegama i studentima.

Izložba studentskih radova “Mali format”  ističe značaj tehnike Crteža i radova koji linijom izlaze u polje proširenih mogućnosti. Uključuje kako klasične crtaće tehnike tako i istraživačke eksperimentalne radove malog formata koji proširuju izražajne mogućnosti crteža na papiru, objekte, instalacije, animacije, video radove…

Na poziv za učešće u ovoj manifestaciji odazvalo se 6 Fakulteta: Akademija umetnosti u Novom Sadu, Fakultet primenjenih umetnosti Beograd, Fakultet likovnih umetnosti Beograd, Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Zvečanu – Kosovska Mitrovica, Filološko umetnički fakultet Univerziteta u Kragujevcu i domaćin Fakultet umetnosti u Nišu.

Izložba obuhvata preko 250 studenata izlagača i oko pedeset profesora mentora. Niškoj publici biće prikazano  preko 150 radova na papiru, desetak video radova/animacija i oko 30 objekata/skulptura.
                                  
Izložba se prikazuje na tri lokacije, u tri izložbena prostora. 

Otvaranje izložbe u Galeriji Univerziteta Univerzitetske bibliotek„Nikola Tesla, Kej Mike Paligorića 2a  u 13,30 časova, sa muzičkim nastupom Damjana Stankovića, studenta 2. godine osnovnih akademskih studija Izvođačke umetnosti,modul Gitara, mentor vanr. prof. mr Miloš Janjić koji će izvesti Invokaciju i ples Hoakina Rodriga.

Otvaranje izložbe u Galeriji NKC, Bul. Dr Zorana Đinđića 37 je u 15,00 časova.

Otvaranje izložbe u Koncertno-izložbenom prostor FU u Nišu u Knjaževačkoj 2a je u 16,00 časova.

Izložbe u Galeriji Univerziteta, Univerzitetske biblioteke “Nikola Tesla” i Koncertno-izložbenom prostoru FU u Nišu biće otvorene do 3. novembra 2022. godine, a izložba u Galeriji NKC do 8. oktobra 2022. godine.

Comments are closed.