Studenti III godine Fakulteta umetnosti na Departmanu za primenjene umetnosti osvojili su prve dve nagrade na nagradnom konkurs za studente umetničkih fakulteta u Srbiji za izradu plakata na temu “Svaka cigareta smeta”.

Na konkursu, koji je organizovan povodom Nacionalnog dana bez duvanskog dima, 31. januara, prvu nagradu dobio je Filip Dukić, a drugu Emilija Milošević, studenti III godine Departmana za primenjene umetnosti, a u zvaničnoj selekciji su i radovi  Jelene Mladenović, Jefimija Kocić, Nine Girić i  Marka Nikolić, studenata Fakulteta umetnosti u Nišu. Mentor van. profesor Slavica Dragosavac, asistent Miljana Radenković.

Nagrađeni radovi biće predstavljeni na izložbi koja će biti organizovana uoči Nacionalnog dana bez duvanskog dima u petak 30. januara 2015. godine u 12h u Maloj Sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu.

Povodom Nacionalnog dana bez duvanskog dima Kancelarija za prevenciju pušenja Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” raspisala je nagradni konkurs za studente umetničkih fakulteta u Srbiji za izradu plakata na temu “Svaka cigareta smeta”. Konkurs je bio otvoren do 1. decembra 2014. godine, a pobednici su osvojili vredne novčane nagrade: prva nagrada je u iznosu od 70.000, druga od 50.000 dinara, a treća nagrada u iznosu od 30.000 dinara i devet pratećih nagrada u iznosu od po 10.000 dinara. Dan bez duvanskog dima ima za cilj da ukaže na činjenicu da svaka cigareta, bila ona nikotinska ili elektronska, može da smeta, kako pušačima tako i osobama u okruženju, bez obzira na uzrast i pol. Pored nagradnog konkursa za studente, Kancelarija za prevenciju pušenja priprema posebne aktivnosti povodom Nacionalnog dana bez duvanskog dima, a do kraja godine će javnosti predstaviti i rezultate globalnog istraživanja o upotrebi duvana kod mladih.

Comments are closed.