Jelena Mladenović, Stefan Dimitrijević, Miloš Nikolić, Jefimija Kocić i Miljan Ristić, studenti Fakulteta umetnosti u Nišu sa Departmana za primenjene umetnosti, učestvovali su na izložbi plakata u okviru sedme „PDP konferencije“ u Novom Sadu, u prostoru Dom b – 612.

Od ukupnog broja pristiglih radova na ovogodišnji kokurs za dizajn plakata, žiri (Marina Milanović, Milan Letić i Željko Lončar) je izdvojio 56 radova, čiji su autori 32 učesnika iz regiona.

PDP je međunarodna konferencija na kojoj se održava serija predavanja renomiranih autora i stručnjaka iz različitih kreativnih oblasti.  Konferencija je prethodnih godina bila posvećena štampi, dizajnu i fotografiji, odakle i potiče naziv PDP (Print, Design, Photography).  Ove godine će se polje delovanja proširiti i na druge kreativne sfere, pa će događaj prerasti u „konferenciju kreativnih medija“ čime ćemo otvoriti mogućnost da se studenti i mladi kreativci edukuju i predstave u različitim poljima kreativnog rada. Pored predavanja u okviru manifestacije održavaju se radionice, izložbe, panel diskusije i druge aktivnosti.

Comments are closed.