mr Perica Donkov, redovni profesor na Fakultetu umetnosti, učestvuje na 6. Međunarodnoj bijenalnoj izložbi likovnih i vizuelnih umetnosti “Biblioteka otvorena knjiga Balkana” u Čačku. Tema ovogodišnje manifestacije je “DIJALOG – ja volim umetnost drugih” na kojoj učestvuje 72 umetnika iz 21 zemlјe.

Svečano otvaranje održano je u subotu, 10. novembra 2018. godine u 18 časova u Velikoj sali Doma kulture u Čačku a izložba je postavlјena u izlagačkim prostorima Doma kulture, galeriji Narodnog muzeja i depou Medjuopštinskog istorijskog arhiva u Čačku i otvorena je do 10. decembra 2018. godine. Izložbu organizuje Centar za vizuelna istraživanja “Krug” i Dom kulture Čačak, pod pokrovitelјstvom Grada Čačka i republičkog Ministarstva kulture.

Likovna manifestacija umetnika balkanskog regiona i gostujućih zemalјa “Biblioteka – otvorena knjiga Balkana” nastala je 2006. godine i svake druge godine održava se u Čačku. Izložbu je osmislio i pokrenuo slikar Božidar Plazinić, čiji je motiv bio, prema njegovim rečima, da ona bude “most preko zidova koji su razdvojili balkanske narode u jednom tragičnom vremenu”.

 

Comments are closed.