Tradicionalni koncert “Damama na dar”, u organizaciji Fakulteta umetnosti i Srpske akademije nauka i umetnosti, Ogranka SANU u Nišu, povodom otvaranja Koncertne sezone FU 2020, biće održano u sredu 11. marta 2020. godine sa početkom u 20 sati u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a. Kao poklon damama za osmomartovski praznik, publika će imati priliku i zadovolјstvo da uživa u nastupu septeta “Art Family” koji čine Nikola Peković – harmonika, Aleksandar Jakovlјević – violončelo, Andrija Minčić – klarinet i saksofon, Nikola Cvetković – klavir, Aleksandar Belјaković – bas gitara, David Saramandić – violina i Đorđe Hartl – perkusije i bubanj. Ulaz na koncert je besplatan.

 

Detalјan program koncerta možete pogledati na sajtu Koncertne sezone FU.

 

Nikola i Bojana Peković u saradnji sa kolegama Aleksandrom Jakovlјevićem – violončelo, Andrijom Minčićem – klarinet i Nikolom Cvetkovićem- klavir formiraju sastav “Nikola i Bojana Peković with Art family”, koji svojom koncepcijom i odabirom instrumenata čini potpuno jedinstven sastav. To se ubrzo uočava na Svetskom trofeju u “World music” kategoriji (Portimao- Portugalija) gde osvajaju drugo mesto u apsolutnoj kategoriji. Marta 2017. kao jedini predstavnici Balkanske regije, nastupaju u Dohi na festivalu “Fifth string”. Novembra 2018. na svetskom trofeju akordeonista u World music kategoriji osvajaju prvo mesto u Viktoriji /Kanada. Uz podršku perkusija, klavira, violine, violončela, klarineta, violončela, bubnjeveva i bas gitare oni promovišu tradicionalne, porodične i lјudske vrednosti zbog čega nailaze na podršku velikog dela kako domaće tako i međunarodne javnosti. Spajanjem nespojivog dobijen je egzotičan zvuk koji na savremen način ujedinjuje prošlost i sadašnjost. Nastupaju širom Srbije i inostranstva.

 

 Fakultet umetnosti u Nišu dobitnik je nagrade “Organizator godine” za Koncertnu sezonu FU koju dodelјuje renomirani magazin “Muzika klasika” za 2016. godinu. Svečana dodela održana je u Muzeju Narodnog potorišta u Beogradu, u sredu, 02. februara 2017. godine.

 

 

Comments are closed.