Doc. Maja Đurović učesnica je Petog Internacionalnog Foruma savremenog 3D mozaika organizovanog od strane Badije Esid Džabalaha, Karima Kareima, Tamare Fraud i Kristine Kuki ispred udruženja “Cosmos of Arts”. Projekat je  realizovan u Arheološkom muzeju Sus u saradnji sa Višim institutom likovnih umetnosti u Susu, Fakultetom za književnost i društvene nauke u Susu, Regionalnim Komesarijatom za kulturu Susa, Agencijom za razvoj baštine i promociju kulture i Institutom za nacionalno nasleđe.  Simpozijum je bio posvećen mozaiku realizovanom na trodimenzionalnoj površini, uspostavljajući vezu između mozaika i skulpture.

Učesnici iz Tunisa, Alžira, Italije, Velike Britanije, Nemačke, Holandije i Srbije su tokom boravka na Petom međunarodnom forumu savremenog 3D mozaika u Tunis od 7. do 11. marta 2023. godine stvarali umetnička dela na temu „Povratak prirodi“.

Ceremoniju zatvaranja Foruma obeležila je izložba nastalih radova  u okviru projekta „Povratak prirodi“ kojoj je prisustvovao i predstavnik Ambasade Republike Srbije u Tunisu, otpravnik poslova Savo Đurica.

Comments are closed.